23. számú KFSZ:

Megszabadulás (felszabadulás)

A negatív kötődések megszüntetésére.

Az emberek közti társadalmi érintkezés, kapcsolat során információs kapcsolat jön létre köztük, mely az úgynevezett kötödéssel jön létre. Mi ez a kötődés? Ezt úgy lehet elképzelni, mint egy vezeték, ami egy láthatatlan vékony anyagból áll, amelyen keresztül információ és energiaátadás történik. Olyan, mint pl. amikor két számítógépet vezeték segítségével hálózatba kötünk, és ezen a hálózati vezetéken a számítógépekhez az információ elektromos impulzusok formájában jut el.

Amikor két ember találkozik, akkor köztük szemmel nem látható energia impulzusok keletkeznek. Általában ezek az egyik ember energia központjából indulnak ki (csakrákból), és a társ energiaközpontjába tartanak. A kötés kialakulása, erőssége attól függ, hogy milyen viszonyban vagyunk azzal az emberrel, akivel beszélünk, kapcsolatba kerülünk. Pl amikor két ember szereti egymást, akkor az energiaközpontok közt hatalmas, erős kötődések alakulnak ki: a nemi (Szvádhishthána csakra - Altesti központ) és szív csakrák (Anáhata csakra - Szívközpont) közt. Ha az emberek közt csak munkakapcsolat van, akkor a kötődések a 3. szem (Ágjá csakra - Szemöldökközpont), a torok csakra (Vishuddhi csakra - Torokközpont) és a napfonat között alakul ki. Minél jobban figyelnek egymásra, annál élesebb lesz a köztük lévő kötödés képe, annál inkább fénylő csatornáknak látszanak. Ha a figyelem kisebb, akkor a kötödés csak formátlan, néhány szálból álló gyenge cérnának (szálnak) látszik. Nagyon fontos megérteni, hogy amikor egy másik emberrel beszélünk, kerülünk kapcsolatba, akkor nem szabad megengedni, hogy negatív gondolataink és kívánságaink legyenek vele kapcsolatban, (ne akarjunk neki rosszat). Amikor pl. elromlik a kompjuterünk, nem esünk neki kalapáccsal, büntetve azért, hogy rosszul viselkedett. Tehát a mi esetünkben sem szabad így fellépni, hiszen a beszélgetőtársunk szintén egy egyedülálló, érzékeny, törékeny szerkezet, akivel szintén nem szabad durván bánni. A durva szavak rengeteg ellenérzést váltanak ki. Néha nem lehet durvaság nélkül boldogulni. Ez is lehet helyes. Képzeljék el, hogy egy intelligens ember egy olyan építkezés mellett megy el, ahol a munkások "népi orosz" nyelven beszélnek (trágárul). Az emberünk oldaláról ez megengedhetetlennek tűnik, de a munkások nem találnak ebben a beszédben semmi negatívumot. Náluk ez a munkafolyamat része, amiben ők egyébként belül teljesen megőrzik nyugalmukat. A társalgáskor nagyon fontos, hogy figyeljünk a belső és érzelmi állapotunkra. Amikor az ember gondolatai negatívak, akkor azok az energiacsatornákon keresztül közvetlenül átadódnak a másik embernek, ami árthat neki, áttörheti az energiamezőjét, elronthatja az érzelmi hangulatát.

Például az infarktus azért keletkezik, mert a negatív behatások közvetlenül az életfontosságú szívcsakrába törnek be. Pontosan ezért az ilyen betegségben szenvedő embereknek meg kell óvni magukat az aggodalomtól és a negatívumoktól, amelyek feléjük irányulnak.

A negatív energia kötődések külöleges formája a vámpír kötődés. Ez olyan ősi anyagfeletti struktúra, ami az ember egészségét erősen tönkre teheti," kiszívva (kifacsarva) belőle az összes nedveket."

A helyzet az, hogy ez a fajta kötödés az ember olyan gondolati kívánságai alapján keletkezik, amikor valamilyen választ akarunk tőle. Leggyakrabban az ilyen vámpír kötődések a viszonzatlan szerelemnél alakulnak ki. Amikor ez a szerelem nem szívbéli, és csak fizikai érintkezés van, akkor a vámpír kötődés a nemi csakrák szintjén jön létre (Szvádhishthána csakra).

Az irígység is a vámpírkötődések kialakulásának okozója

Például ha egy ember sokáig és erősen irígykedik a másikra, ilyen okokból , hogy "miért tud ő olyan sokmindent, én meg nem" de ennek az irígységének egyébként nincs negatív szinezte, akkor a kötödés a 3. szem szintjén jön létre és a torokcsakra közt. Vámpírkötődés az erős bánat miatt is létrejöhet, amikor a kötődés "szerzője" nem tudja a másik nélkül elképzelni az életét. Ebben az esetben a viszonzatlan szerelemhez hasonlóan a szívcsakra szintjén jön létre a vámpírkötődés.

Van még egy jelenség - az "önvámpírság". Ez a jelenség akkor jön létre, amikor elégedetlenek vagyunk magunkkal, nem szeretjük magunkat. Ez a negatív behatás az emberi test tónusára van hatással, erősen gyengíti az aurát, és még meg is törheti azt, lyukat hozva létre rajta, amelyen keresztül az energiák elillannak. Adott esetben nem árt végiggondolni viszonyunkat saját magunkkal, tenni valami jót magunkkal, egy kicsit örömet szerezni magunknak.

Amikor vámpírkötés alakul ki, akkor az ember mintha viszketést érezne a napfonat környékén (ha ott van a kötődés). Ha a kötődés a harmadik szem körül alakult ki, akkor fejfájás, nehéz fej érzete alakul ki.

Minden esetben, amikor vámpírkötődés alakul ki a szenvedő fél nem jól érzi magát, szomorú lesz, elégedetlen magával, hiányzik az életöröme. Ez nagyon veszélyes állapot, mert ha nem teszünk semmilyen intézkedést a negatív kötődések kialakulásának megakadályozására, akkor mély depresszióba süllyedhetünk, és nagyon árthatunk a pszichikai és ennek következtében a fizikai egészségünknek is. A vámpírkötődések hatása a környezetben lévőkre is végzetes hatással lehet. Azokban a családokban ahol vámpírkötődéssel élnek családtagok gyakrabban történnek családi drámák, pl gyakori távollét otthonról, italozás - stb ezáltal is próbálják magukat távol tartani a vámpírhatástól.

A vámpírkötődés "szerzője" ellenkezőleg, úgy érzi, hogy hihetetlen erőtöbblet tölti el, főleg mikor a partnere mellette van. Ezért igyekszik a találkozásokat sűríteni, állandóan kezdeményezve azt. A vámpírkötődés hordozójává bárki válhat. Akár egyszerű, akár lelkileg fejlett ember az. A második esetben azonban a vámpírkötödés "szerzője" is veszélyben van: ismert, hogy minden negatív behatásnak az a tulajdonsága, hogy megerősödve tér vissza a feladóhoz.